Hlavní obsah

Celníci v pražské Sapě zabavili tisíce padělků značkových výrobků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při středečním zásahu v pražské tržnici Sapa zabavili celníci téměř 9000 kusů padělků značkového oblečení, kožené galanterie a obuvi, ale také parfémů, brýlí a hodinek. Pokud by je obchodníci prodali, majitelům ochranných známek by vznikla škoda skoro 14 miliónů korun. Uvedla to mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Ivana Kurková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražská tržnice SAPA (ilustrační snímek)

Článek

Zabavené padělky na sobě měly loga světových výrobců jako Adidas, Gucci, Ray-Ban nebo Rolex.

Prodejci je podle Kurkové zpravidla nenabízejí k prodeji přímo na pultech stánků. „Vytipovávají si své potenciální zákazníky, osloví je s nabídkou ke koupi ‚zaručeně značkového zboží‘ a odvedou je do své tajné skrýše," popsala mluvčí celníků.

Padělky trhovci často ukrývají za dvojitou stěnou stánku, plentou nebo za zrcadlem.

Od začátku letošního roku provedli pražští celníci v tržnicích více než 30 kontrol a zajistili téměř 90 tisíc kusů nejrůznějších falzifikátů. V těchto případech by byla škoda majitelů ochranných známek více než 97 miliónů korun.

Reklama

Související články

Padělky léků obsahovaly i jed na krysy

Padělané léky představují vážné ohrožení zdraví uživatelů. Jejich výroba a prodej jsou kriminální činy. Dokonce v nich byl odhalen i jed na krysy. Proto se...

Výběr článků

Načítám