Hlavní obsah

Valná hromada Unipetrolu schválila výplatu vyšší dividendy

• Aktualizováno

Valná hromada petrochemického holdingu Unipetrol, který provozuje největší síť čerpacích stanic v Česku Benzina, schválila návrh na výplatu dividendy z loňského zisku 8,30 koruny na akcii. Loni vyplácela 5,52 koruny na akcii. Akcie Unipetrolu ve středu večer na pražské burze uzavírali na hodnotě 281 korun za akcii.

Foto: Unipetrol

Unipetrol

Článek

Celkem firma akcionářům vyplatí zhruba 1,5 miliardy korun. Rozdělen bude celý nekonsolidovaný zisk mateřské Unipetrol a.s. 47 miliónů korun, zbytek půjde z účtu nerozděleného zisku minulých let.

Unipetrol loni zvýšil čistý zisk téměř o miliardu na rekordních 7,98 miliardy korun. Meziročně jde o nárůst o 13 procent. Tržby společnosti naopak klesly o 21 miliard na 87,8 miliardy korun.

Unipetrol
Unipetrol je od roku 2005 součástí polské skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Orlen drží v Unipetrolu 63procentní podíl.Dalších zhruba 20 procent akcií pak podle webu firmy vlastní společnost Paulinino Limited, za kterou stojí česko-slovenská finanční skupina J Zbytek mají investiční fondy a menšinoví akcionáři.

Reklama

Související články

Unipetrol se vrátil k zisku

Petrochemický holding Unipetrol se v letošním prvním čtvrtletí po ztrátě na začátku loňského roku vrátil do zisku, který dosáhl 2,8 miliardy korun. Tržby...

Výběr článků

Načítám