Hlavní obsah

British Airways mají stále problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské aerolinky British Airways (BA) měly po sobotním výpadku počítačového systému i v pondělí brzy ráno stále problémy při vypravování svých letů z londýnského letiště Heathrow, oznámil provozovatel letiště.

Foto: Neil Hall, Reuters

Letadla společnosti British Airways na londýnském letišti Heathrow

Článek

Aerolinky na svém twitterovém účtu uvedly, že z londýnského letiště Gatwick chtějí ještě během pondělka plně obnovit lety a z Heathrow mají odletět všechny dálkové lety a vysoký podíl letů na kratší vzdálenosti. Lety však mohou být zpožděné.

Aerolinky v sobotu postihl výpadek počítačových systémů a společnost kvůli tomu musela zrušit veškeré své lety z obou letišť. V neděli se BA podařilo část letů ze dvou největších letišť vypravit, stovky cestujících však stále čekají hodiny na letišti Heathrow, uvedla agentura Reuters.

Foto: Neil Hall, Reuters

Lidé cestující se společností British Airways uvízlí na londýnském letišti Heathrow

Podle internetových stránek pražského letiště přistály v neděli večer dva lety BA z Londýna na letišti s menším zpožděním. První pondělní let z Londýna má přistát v Praze v 10.35 SELČ a na internetových stránkách o něm zatím žádné informace nejsou. V neděli večer odletěl také jeden let do Londýna, další odletěl v 6.50 SELČ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám