Hlavní obsah

Číňané jednají o koupi koncernu Vítkovice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Investiční fond čínské banky ICBC by mohl vstoupit jako strategický partner do koncernu Vítkovice, uvedl v sobotu v Pekingu ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD). ICBC nyní zkoumá, jak na tom firma je.

Foto: Pavel Karban, Právo

Článek

"Probíhají zde poměrně významná jednání ohledně koncernu Vítkovice, kde by investiční fond ICBC mohl být strategickým partnerem pro tuto významnou českou společnost . ICBC zkoumá, jak na tom koncern Vítkovice je a dá se předpokládat, že by mohli vstoupit do Vítkovic jako strategický partner," řekl ministr.

Bance v sobotu předal guvernér ČNB Jiří Rusnok licenci na zřízení pobočky v České republice. Díky tomu je podle ministr "obrovský prostor pro to, aby se mohla na financování aktivit pro český průmysl podílet".

Během současné cesty prezidenta Zemana po Číně podle minitra průmyslu a obchodu bude zmíněn i možný nákup plzeňské strojírenské skupiny Škoda Transportation čínskou společností Railway Rolling Stock Corporation (CRRC). Havlíček očekává, že spolupráce obou firem bude prezentována v polovině července na česko-čínském obchodním fóru na Pražském hradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám