Hlavní obsah

Pendolina čeká modernizace, změní se hlavně interiér

Novinky, tov

Všech sedm pendolin Českých drah projde v příštích měsících omlazovací kúrou. Změnu dozná především jejich interiér. První vlaky by měly být v novém už během léta.

Foto: Descent

Takto má vypadat 1. třída modernizovaných pendolin.

Článek

Modernizaci provede dceřiná firma Českých drah DPOV, zakázku dráhy zadaly přímo.

„Zejména interiér oddílů pro cestující, buňky WC, ale také vybavení bistro oddílu už vykazují známky opotřebení,“ vysvětluje důvody úprav člen představenstva ČD Miroslav Kupec. Pendolina jezdí 12 let.

Foto: Descent

Druhá třída

„Zcela chybí například vizuální informační systém pro cestující, který je dnes v moderních vlacích již standardem. Bude proto do pendolin doplněn, stejně jako třeba dětské kino. Nová budou sedadla, obložení stěn, podlahy, zavazadlové police a buňky WC. Výměnou projdou elektrické zásuvky a osvětlení,“ dodal.

Foto: Descent

Dětské kino

České dráhy zvažovaly jen obnovu jednotlivých částí interiéru, po konzultaci s předními designéry v oblasti kolejových vozidel se firma rozhodla pro jejich kompletní výměnu.

Přímé zadání dceřiné společnosti je při splnění podmínek podle zákona možné, uvedly ČD.

Foto: Descent

Bistro

„Díky přímému zadání naší dceřiné společnosti se zkrátí doba provedení zakázky o sedm měsíců a minimalizují se případné negativní dopady odstavení pendolin do tržeb. První jednotka by měla být k omlazovací kúře přistavena už v létě. Všechna pendolina by pak měla být hotová zhruba do jednoho roku,“ uzavřel Miroslav Kupec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám