Hlavní obsah

Znojemský výrobce textilií Pegas Nonwovens loni vydělal přes miliardu

Novinky, bož

Znojemský výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens dosáhl konsolidovaných výnosů 206,4 miliónu eur (5,6 miliardy korun). Zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) činil 46,7 miliónu eur (1,26 miliardy korun), což je o 5,3 procenta více než o rok dříve. Společnost o tom informovala ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Výroba netkaných textilií ve výrobním závodě Znojmo-Přímětice společnosti Pegas Nonwovens na archivním snímku.

Článek

Meziroční růst zisku EBITDA souvisel ve větší míře s přeceněním akciového opčního programu, který měl v roce 2016 méně negativní dopad do výsledku než v roce předchozím.

K nárůstu podle společnosti přispěla mimo jiné rekordní výroba, jejíž objem v celoročním srovnání narostl o procento.

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2016 dosáhly konsolidované výnosy 48,6 miliónu eur (1,31 miliardy korun), což představuje meziroční pokles o 18,4 procenta. Pokles tržeb souvisel s vývojem cen polymerů, které oproti předchozímu roku zaznamenaly více než desetiprocentní propad, uvedla společnost.

Akcie společnosti Pegas Nonwovens se na pražské burze prodávají za 826 korun na akcii. O výši dividend se rozhodne na valné hromadě v červnu. Loni společnost vyplatila 1,25 eura na akcii (při současném kurzu 33,78 koruny).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám