Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty se od konce ledna téměř nepohnuly

Novinky, ČTK, bož

Ceny pohonných hmot v Česku už od konce ledna stagnují. Průměrná cena benzínu Natural 95 od minulé středy klesla o jeden haléř na 31,30 koruny za litr. Průměrná cena nafty zůstala na 30,50 korunách za litr, kolik stála již minulý týden. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 8. březnu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty natankují i nadále řidiči v Praze. Benzín se tam jako v jediném českém regionu prodává průměrně za více než 32 korun, za litr řidiči zaplatí 32,14 koruny. To je o haléř méně než v minulém týdnu.

Nafta stojí v metropoli průměrných 31,47, což znamená, že oproti předchozímu týdnu o dva haléře zdražila. Více než 31 korun nafta stojí již jen na Vysočině, kde řidiči tankují litr za 31,04 koruny.

Nejlevnější benzín nabízejí čerpací stanice v Pardubickém kraji, kde je jeho průměrná cena 30,78 koruny za litr, což je o tři haléře více než minulý týden. Nafta pak v Pardubickém kraji zlevnila o šest haléřů na rovných 30 korun.

Ceny stagnují od konce ledna

Pohonné hmoty od konce loňského listopadu až do poloviny letošního ledna rychle zdražovaly. Ceny na českých pumpách tak následovaly ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC o snížení těžby. [celá zpráva]

Za měsíc a půl tehdy benzín zdražil téměř o 1,5 koruny a nafta skoro o dvě koruny. Poté se růst téměř zastavil. Od půlky ledna do začátku března benzín zdražil přibližně o dvě desítky haléřů, nafta o deset haléřů.

Reklama

Související články

Ceny benzínu a nafty už měsíc stagnují

Ceny pohonných hmot v Česku i nadále stagnují. Průměrná cena benzínu Natural 95 se od minulé středy zvýšila o čtyři haléře na 31,28 koruny za litr. Průměrná...

Výběr článků

Načítám