Hlavní obsah

Zisk ČSA loni stoupl na 241 miliónů korun

• Aktualizováno
Novinky, bož

Českým aeroliniím (ČSA) vloni vzrostl zisk meziročně o osm procent na 241 miliónů korun. Oproti roku jde o osmiprocentní nárůst. Společnost to oznámila v pondělí tiskovou zprávou. Provozní výsledek hospodaření za rok 2016 skončil pro ČSA ziskem ve výši 285 miliónů korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V loňském roce přepravily ČSA na palubách svých letadel celkem 2,71 miliónu cestujících a 8813 tun zboží a pošty při flotile 17 letadel.

Článek

„Na kladném výsledku hospodaření ČSA se podílely vyšší využití letadel meziročně o 10 procent, oživení poptávky v Rusku a na Ukrajině zejména ve druhém pololetí 2016, vyšší obsazenost letadel a v neposlední řadě udržení provozních nákladů na loňské úrovni,” uvedl předseda představenstva ČSA Jozef Sinčák.

V loňském roce přepravily ČSA na palubách svých letadel celkem 2,71 miliónu cestujících a 8813 tun zboží a pošty při flotile 17 letadel.

Z toho na svých vlastních linkách ČSA přepravila 2,26 miliónu cestujících, což představuje meziroční nárůst o téměř 13 procent. Zbylých více než 444 tisíc cestujících společnost přepravila v rámci letů pro jiné letecké společnosti, kterým pronajímala letadla.

V roce 2016 aerolinky zvýšily vytížení letadel meziročně o 10 procent při více než devítiprocentním nárůstu počtu letů, což představuje nárůst nabízené kapacity o 3,5 procenta.

Průměrná obsazenost na pravidelných linkách ČSA se v loňském roce zvýšila meziročně o necelý jeden procentní bod, když dosáhla 75,4 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám