Hlavní obsah

ČSA si plácly s Alitalia. Jednodušší budou lety nejen do Itálie

Novinky, jky

České aerolinie a italský národní dopravce Alitalia od středy oficiálně spolupracují. Díky vzájemnému sdílení kódů nabízejí více než 40 přímých zpátečních spojů mezi oběma zeměmi a další návazné spoje v Itálii, ČR a na Slovensku. ČSA navíc plánují létat do nových destinací na Středním a Blízkém východě, stejně tak jako v Severní a Jižní Americe.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zákazníci obou společností získají především lepší letecké spojení mezi ČR a Itálií. České aerolinie přidají do svého letového řádu denní letecké spojení mezi Prahou a Římem provozované společností Alitalia, díky čemuž oba dopravci mohou společně nabízet svým zákazníkům až dva zpáteční spoje mezi oběma metropolemi denně.

V letošní hlavní letní sezóně tak mohou klienti ČSA využívat z Prahy letecké spojení do celkem 16 destinací v Itálii, 5 provozovaných ČSA a 11 ve spolupráci s code-shareovými partnery, společnostmi Alitalia a Travel Service.

Přes Itálii do Jižní Ameriky

České aerolinie díky nové obchodní spolupráci postupně přidají do letového řádu také spoje do Ammánu a Teheránu provozované společností Alitalia z Říma, ale také do Bejrútu a Skopje, které doplní nabídku přímých spojů ČSA do obou destinací z Prahy.

V letovém řádu ČSA se pod kódem OK nově objeví i tři linky Alitalie z Říma, Milána a Benátek do Abú Dhabí. Kromě toho České aerolinie po obdržení všech nezbytných povolení rozšíří svůj letový řád o linky do Toronta, New Yorku (JFK), Bostonu, Los Angeles, Santiaga de Chile, Sao Paula a Rio de Janeira, které vypravuje Alitalia z Říma, a které navazují na přímé lety mezi Prahou a italskou metropolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám