Hlavní obsah

Tržby Bohemia Energy stouply o 11 procent na více než devět miliard

Dodavateli energií Bohemia Energy loni vzrostly tržby o 11 procent na 9,3 miliardy korun. Hospodářský výsledek za rok 2016 Bohemia Energy zatím nezveřejnila. V předloňském roce vykázala společnost podle Sbírky listin zisk zhruba 592 miliónů korun, meziročně o 0,3 procenta vyšší.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Dodavateli energií Bohemia Energy loni vzrostly tržby o 11 procent na 9,3 miliardy korun.

Článek

„Tržby v loňském roce mimo jiné významně ovlivnila naše úspěšná akviziční strategie. Proto jsme mohli našim zákazníkům dodat o 11 procent více elektřiny a o 19 procent více plynu,” uvedl jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík.

Bohemia Energy loni v srpnu převzala zákazníky společnosti Right Power se sídlem v Žilině má na Slovensku. V Česku šlo o více než 57 tisíc klientů.

Bohemia Energy je největším alternativním dodavatelem energií v Česku. Na konci loňského toku od ní bralo podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) elektřinu zhruba 370 000 a plyn necelých 189 000 zákazníků.

Tržby skupiny stouply o 35 procent

Firma je součástí stejnojmenné skupiny Bohemia Energy. Součástí skupiny jsou ještě společnosti Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a Slovakia Energy, která působí na Slovensku. Tržby celé skupiny meziročně vzrostly o 35 procent na 14,7 miliardy korun.

„Uplynulý rok byl pro skupinu Bohemia Energy jednoznačně nejúspěšnější v její historii. Podařilo se nám splnit jeden z našich dlouhodobých cílů, kterým bylo získat milión zákazníků,” zdůraznil Písařík.

„Navíc všechny společnosti rostly v meziroční srovnání ve všech sledovaných ukazatelích. Velikostí jsme tak již přerostli některé tradiční dodavatele, a to i díky příznivé cenové politice vůči zákazníkům," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrazivé počasí pomohlo Temelínu k rekordu

Jaderná elektrárna Temelín hlásí za leden rekordní výrobu elektřiny. Množství 1,627 miliónu megawatthodin (MWh) je nejvyšší měsíční výroba od začátku provozu...

Výběr článků

Načítám