Hlavní obsah

Arabský emirát Dubaj postaví největší letiště na světě. Za 928 miliard

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabský emirát Dubaj má v plánu investovat 36 miliard dolarů (zhruba 928 miliard korun) do stále nedokončeného letiště Al Maktoum International, které se tak stane největším letištěm na světě. Ve čtvrtek o tom informoval server Bloomberg.

Foto: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra, Reuters

Al Maktoum International je po Mezinárodní letišti Dubaj (na snímku) už druhé mezinárodní letiště v Dubaji.

Článek

Al Maktoum International bude už druhé mezinárodní letiště v Dubaji. Vzhledem k výši investice bude projekt částečně financován prostřednictvím úvěrů.

Letiště se stane součástí plánovaného komplexu budov Dubai World Central, jehož stavba by měla pokračovat v příštích dvanácti letech.

Dubai World Central se bude po dokončení rozprostírat na 140 kilometrech čtverečních. Součástí komplexu budou kancelářské budovy, ale i luxusní rezidence nebo golfová hřiště.

Al Maktoum International se po dokončení stane největším letištěm na světě, ročně obslouží přes 220 miliónů cestujících a 16 miliónů tun zboží.

Reklama

Související články

Nová letecká linka spojí Ostravu s Dubají

Pravidelné letecké spojení mezi Ostravou a Dubají zahájí v pátek provoz. Dopravu budou zajišťovat aerolinie SmartWings s letadlem Boeing 737. Poptávka českých...

Výběr článků

Načítám