Hlavní obsah

Průmyslový holding majitele Tatry Strnada vydává dluhopisy za 1,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průmyslový holding Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Jaroslava Strnada vydává dluhopisy za 1,5 miliardy korun se splatností v prosinci 2021. Jeden dluhopis přijde na tři milióny. Datum emise je stanoveno na letošního 16. prosince, řekl mluvčí společnosti Andrej Čírtek.

Foto: Pavel Karban, Právo

Jeden z majitelů Tatry Trucks Jaroslav Strnad

Článek

„Cílem emise je zejména posílit kapitál skupiny pro další investice do průmyslových kapacit. Vedoucí spolumanažeři budou dluhopisy nabízet především profesionálním zákazníkům," uvedl Čírtek.

Emisí pověřil holding Českou spořitelnu a UniCredit Bank. Dluhopisy budou mít pohyblivý výnos.

Jmenovitá hodnota jednoho dluhopisu je stanovena na tři milióny korun. Tyto obligace budou podle Čírtka vydány jako zaknihované cenné papíry v Centrálním depozitáři cenných papírů.

„Předpokládá se jejich přijetí k obchodování na regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha," doplnil Čírtek. CSG chce touto emisí vstoupit na český kapitálový trh.

Zbraně i hodinky

Czechoslovak Group je holding zastřešující průmyslové podniky zejména v Česku a na Slovensku. Holding buď přímo, nebo prostřednictvím svého stoprocentního majitele Jaroslava Strnada, drží většinové podíly v automobilce Tatra Trucks, výrobci hodinek Prim společnosti Elton hodinářská, podniku na vývoj a výrobu speciálních vozidel, zbraní a munice Excalibur Army, nebo v producentovi brzdových systémů pro kolejová vozidla Dako-CZ.

Aktuálně holding připravuje obnovení výroby užitkových automobilů Avia poté, co na jaře letošního roku koupil stejnojmenný podnik v pražských Letňanech od indického vlastníka.

Celkový součet tržeb společností konsolidačního celku CSG a společností kontrolovaných stejným majitelem dosáhl loni 13,6 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám