Hlavní obsah

Asko nábytek v Česku zvýšilo tržby, zisk stoupl o 58 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tržby německého prodejce nábytku Asko nábytek v Česku loni stouply o pětinu na 1,86 miliardy korun. Zisk společnosti se zvýšil o 58 procent na 123 miliónů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Logo společnosti Asko nábytek

Článek

"Plánujeme další rozšiřování své obchodní sítě," uvedla ve zprávě firma. Loni Asko otevřelo novou prodejnu v Praze-Čakovicích. Jde o třetí obchod od roku 2012, který patří do vlastnictví skupiny. Nyní řetězec provozuje 13 prodejen, jejich průměrná prodejní plocha je 6 000 m2.

Firma uvádí, že loni došlo k oživení na trhu s nábytkem v ČR. "Společnost vykázala viditelný růst prodejů nábytku oproti předchozímu roku (19,4 procenta), na němž se pozitivně projevilo otevření nových poboček, ale i celkový hospodářský vývoj a ochota zákazníků utrácet," uvedla firma.

Nábytkářská expanze

Vyššího zisku společnost dosáhla kromě vyšších prodejů a hrubé marže i zlepšením v oblasti vnitřních procesů a kontroly nákladů. Společnost patří skupině podniků Porta, vlastní ji společnost F. u. G. Beteiligungs GmbH für ASKO.

I další nábytkářské firmy pokračují v ČR v expanzi. Například firma Kika chystá v Česku miliardové investice, plánuje stavbu nejméně tří prodejen. Skupina XXX Lutz chce postavit v dalších letech čtyři obchodní domy, nové prodejny chystá také další značka skupiny - Möbelix. IKEA zvažuje stavbu pátého obchodního domu v ČR.

V ČR patří mezi největší prodejce nábytku IKEA, Sconto, Kika, Jysk, Asko a Möbelix CZ. Prodeje nábytku loni v Česku stouply meziročně o 7,8 procenta na 34,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám