Hlavní obsah

Z Trumpa se vzpamatovaly i asijské burzy, investoři začali novému prezidentovi věřit

Novinky, bož

Asijské akciové trhy se ve čtvrtek vzpamatovaly po předchozím propadu, který přišel po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Tokijský index Nikkei uzavřel se ziskem 6,7 procenta. Středeční propad byl největší od britského referenda o brexitu.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Index Nikkei zaznamenal zisk 6,7 procenta po středečním propadu o 5,4 procenta.

Článek

Index Nikkei zaznamenal zisk 6,7 procenta po středečním propadu o 5,4 procenta. Index MSCI Asia Pacific vzrostl o 3,3 procenta po středeční ztrátě 3,2 procenta, informoval Bloomberg.

Hongkongský Hang Seng připsal 2,2 procenta, zatímco ve středu ztratil tři procenta. Australské akcie podle agentury Reuters zaznamenaly nejprudší denní nárůst od roku 2011.

Investory uklidnil Trumpův projekt

Americký akciový index Dow Jones ve středu vzrostl o 1,4 procenta na své historické maximum. Investoři zřejmě věří, že Trumpova politika bude nakonec výrazně pragmatičtější, než hlásal před volbami, napsala během středy CNN Money. [celá zpráva]

Podle analytičky Kathleen Brooksové z firmy Forex.com se trhy se uklidnily díky Trumpově povolebnímu projevu. V něm Američany vyzval k jednotě a slíbil budování infrastruktury, péči o veterány a hospodářský růst.

„Rozhodně zněl více prezidentsky než při svých vystoupeních během volební kampaně,” uvedla Brooksová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám