Hlavní obsah

Světlík má podle soudu vrátit 225 miliónů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě opakovaně vyhověl žalobě společnosti KKCG Industry a odsoudil Jana Světlíka a Pavla Filipčíka k náhradě škody ve výši 225 miliónů korun. Ta vznikla společnosti Vítkovice, a. s., v roce 2008 nákupem bezcenné firmy Spojené slévárny od Martina Ulčáka právě za téměř čtvrt miliardy korun. Světlík s verdiktem nesouhlasí a chce se opět odvolat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jan Světlík na archivním snímku.

Článek

„KKCG Industry potvrzující rozsudek vítá. Krajský soud v Ostravě v souladu s pokynem odvolacího Vrchního soudu v Olomouci vyslechl pana Světlíka a dal mu možnost obhájit, proč o koupi bezcenné firmy rozhodl. Soud opakovaně plně vyhověl žalobě KKCG Industry a odsoudil pana Světlíka k náhradě vzniklé škody ve výši 225 miliónů korun,“ uvedla ředitelka komunikace KKCG Industry Dana Dvořáková.

Koupě bezcenné společnosti od pana Ulčáka za téměř čtvrt miliardy korun podle ní považuje KKCG Industry od počátku za tunel na akcionáře Vítkovic. „Soud to potvrdil a znovu pana Světlíka odsoudil,“ dodala.

Rozsudek opět není pravomocný a Jan Světlík se proti němu chce odvolat. Podle mluvčí Vítkovic Evy Kijonkové odmítl krajský soud ve svém novém rozhodnutí respektovat verdikt vrchního soudu ohledně doplnění dokazování. Případ tak znovu putuje k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám