Hlavní obsah

Batman má nový domov za dva bilióny. Mediální dům Time Warner koupí gigant AT&T

– New York

Obchod roku. Tak hovoří analytici o nákupu americké telekomunikační firmy AT&T, která oznámila akvizici mediálního giganta, společnost Time Warner. Ta je mimo jiné majitelem zpravodajské televize CNN či filmového studia Warner Bros., které má práva například na distribuci filmů s Batmanem. Obchod má hodnotu téměř 86 miliard dolarů (přes dva bilióny korun).

Foto: Freeman Entertainment Czech Republic

Snímek z filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Článek

Sobotní obchod musí ještě potvrdit antimonopolní úřad, ale AT se tímto krokem jako pionýr pozemních telefonních linek a mobilní operátor přetváří v moderní všestrannou mediální společnost, připomněla agentura DPA

„Budoucnost je v mobilních službách a mobilní služby znamenají video,” sdělila AT v prohlášení. Zároveň ocenila bohatý katalog filmových a televizních titulů Time Warner. To kromě filmového studia Warner Bros, které je distributorem například filmového Batmana či Supermana, vlastní i kabelovou televizi HBO.

Právě HBO patři mezi klenoty, protože díky populárním seriálům jako Hra o trůny tržby televize tvoří 18% celkových tržeb celého koncernu Time Warner. To se momentálně potácí v dluzích ve výši téměř 22 miliard dolarů (545 miliard korun), které AT také převezme.

Proti plánovanému obchodu se již v sobotu vyjádřil republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump. Pokud by byl zvolen, tak hodlá obchod překazit, neboť podle něj koncentruje příliš velkou moc v rukou několika málo lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám