Hlavní obsah

Řidič u Devíti křížů protrhl pásku a vjel na čerstvý beton. Úsek D1 se musí znovu opravit

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvě rekonstruovaný úsek dálnice D1 u Devíti křížů poničilo osobní auto a je nutné ho znovu upravit. Informoval o tom v pátek mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR Jan Rýdl.

Foto: Mapy.cz

Článek

Ve čtvrtek vjelo z neznámých důvodů osobní vozidlo do rozestavěného úseku ze směru od Domašova. Na místě došlo k rozsáhlému poškození nového betonového povrchu, uvedlo ŘSD.

„Vozidlo objelo stavební stroje rozestavené před začátkem čerstvě pokládaného úseku, přetrhlo červenobílou pásku a projelo po části nově položeného úseku, než řidič zjistil, že vjel na čerstvý beton,” řekl Rýdl.

Poté, co se řidič otočil a snažil se odjet zpět, byl zastaven pracovníky stavby, kteří přivolali policii, aby věc prošetřila.

Podle informací ČTK škodu ředitelství odhaduje zhruba na deset miliónů korun.

„Případná náhrada škody a způsob jejího vymáhání bude závislá na výsledku policejního šetření,” dodal Rýdl. ŘSD podle něj udělá maximum, aby se daný úsek stihlo podle plánu opravit do konce letošní stavební sezóny, což znamená zhruba konec listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám