Hlavní obsah

Majitel Louise Vuittona kupuje výrobce kufrů Rimowa. Dělají je i v Pelhřimově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH, majitel značky Louis Vuitton, se dohodl na koupi 80 procent německého producenta kufrů Rimowa za 640 miliónů eur (17,3 miliardy korun). Je to první akvizice LVMH v Německu. Rimowa nabízí zavazadla z technologicky pokročilých materiálů a své produkty vyrábí mimo jiné v Pelhřimově.

Německá společnost Rimowa vyrábí kufry mimo jiné v Pelhřimově.

Článek

Převzetí musejí schválit úřady pro dohled nad hospodářskou soutěží. Transakce má být dokončena v lednu příštího roku, sdělila LVHM podle agentury Reuters.

Rimowa byla založena v Kolíně nad Rýnem na konci 19. století. Letos firma čeká tržby přes 400 miliónů eur (10,8 miliardy korun).

LVMH kupuje podíl od Dietera Morszecka, vnuka zakladatele Rimowy. Morszeck si menšinový podíl ponechá a zůstává v čele firmy, kterou má řídit společně s Alexandrem Arnaultem, jedním ze synů šéfa LVMH Bernarda Arnaulta.

V Pelhřimově působí Rimowa od roku 1997 a před čtyřmi lety tam postavila novou halu na výrobu cestovních kufrů. Rimowa patří mezi přední světové značky výrobců zavazadel z hliníku a polykarbonátu. Jako vůbec první vyrobila v roce 1937 hliníkový kufr určený pro cestování letadlem a první lehký polykarbonátový kufr v roce 2000. Kufry vyrábí také v Německu, Kanadě a Brazílii.

Skupina LVMH nabízí produkty značek Louis Vuitton a Dior, šampaňské Moët & Chandon, Dom Perignon a Veuve Clicquot, koňak Hennessy, parfémy, kosmetiku a oblečení Givenchy, šperky Chaumet či Bulgari nebo hodinky TAG Heuer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám