Hlavní obsah

Akcie Twitteru po spekulacích o převzetí výrazně posílily

Americká společnost Twitter by už brzy mohla dostat oficiální nabídku na převzetí, zájem o ni projevilo několik velkých technologických firem. S odvoláním na informované zdroje to v pátek uvedl server televize CNBC. Cena akcií Twitteru po zprávě vzrostla o téměř 20 procent.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo Twitteru na burze v New Yorku

Článek

Mezi potenciální zájemce patří Google či technologická společnost Salesforce, uvedla CNBC. Podle jednoho ze zdrojů nabírají jednání na intenzitě a mohla by ještě do konce roku vyústit v dohodu o převzetí. Vedení Twitteru by prý dohody rádo dosáhlo.

Server BBC připomněl, že akcie Twitteru posílily už minulý měsíc po výrocích jeho spoluzakladatele a člena představenstva Eva Williamse. Ten na dotaz televize Bloomberg, zda má firma zůstat nezávislá, uvedl: "Máme teď silnou pozici, jako představenstvo musíme zvážit ty správné možnosti."

Twitter nabízí bezplatnou službu, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy. Firma se nyní potýká s intenzivnější konkurencí ze strany rychle rostoucích rivalů, jako jsou služby Snapchat a Instagram.

Twitteru od svého vzniku před deseti lety dosud nikdy nedosáhl zisku. Tržby společnosti se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 miliónů dolarů (14,5 miliardy Kč), a zaznamenaly tak nejslabší nárůst od vstupu firmy na burzu před téměř třemi lety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám