Hlavní obsah

Twitter zablokoval přes 200 tisíc dalších účtů kvůli podpoře terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová komunikační síť Twitter od letošního února zablokovala na 235 000 uživatelských účtů, které podle ní porušují interní pravidla zapovídající podporu terorismu. Informovala o tom ve čtvrtek firma, která ze stejného důvodu od poloviny loňského roku celkem zablokovala už 360 000 účtů.

Foto: twitter.com

Přihlašovací stránka Twitteru

Článek

„Svět byl svědkem další vlny hrozivých smrtících útoků, které se odehrávají po celé planetě. Tyto činy důrazně odsuzujeme a jsme dál odhodláni bránit propagaci násilí a terorismu prostřednictvím naší služby," uvedl Twitter v oficiálním prohlášení.

Firma už začátkem roku oznámila, že posílila své týmy, které na sociální síti posuzují zprávy o teroristických aktivitách. Podle ní se díky tomu od loňska počet denně zablokovaných účtů zvýšil o 80 procent. Nejvíce účtů přitom Twitter zavřel ve dnech, které bezprostředně následovaly po velkých teroristických útocích.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím mohou uživatelé sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. V současnosti má globálně přes 300 miliónů uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám