Hlavní obsah

S přípravou tendru na provozovatele mýta pomůže Deloitte Advisory

Ministerstvo dopravy vybralo společnost Deloitte Advisory jako projektového manažera, který bude pomáhat s přípravou soutěže na provozovatele nového mýtného systému. Úřad respektoval doporučení hodnotící komise. Resort to v pondělí uvedl v tiskové zprávě. Tendr na nový mýtný systém chce ministerstvo vypsat v příštím roce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Mýtná brána na dálnici. Ilustrační foto

Článek

"Předpokládaná hodnota zakázky byla 70 miliónů Kč. Vítězná nabídka na úrovni 30,4 miliónu Kč tedy představuje významnou úsporu, kterou otevřený tendr na mýtného manažera přinesl," uvedlo ministerstvo. Nejpozději do konce roku 2019 by měl podle ministerstva provozovatel vzešlý ze soutěže provoz mýta převzít.

Hodnotícím kritériem pro výběr mýtného manažera byla ze 60 procent cena a ze 40 procent úroveň metodiky řízení projektu. Firma Deloitte Advisory předložila s cenou 30,4 miliónu korun bez DPH druhou nejnižší cenovou nabídku a podle MD prokázala i nejlepší úroveň metodiky a znalost právních i technických aspektů mýtného systému.

Úkolem projektového manažera bude zpracovat tarifní politiku, podle níž se nastaví budoucí mýtné sazby. Pomůže rovněž připravit zadávací podmínky technologicky neutrální soutěže, v níž stát vybere nový mýtný systém. Do soutěže se přihlásily i společnosti KPMG ČR, Tempest Czech a advokátní kanceláře Volopich, Tomšíček & spol, společnost Cetag, BDO IT a Arthur D. Little.

Správu mýtných bran na další roky získala bez výběrového řízení společnost Kapsch. Za provoz mýta a další služby na maximálně tři roky má získat 5,27 miliardy korun. Dodatky ke smlouvě podepsalo se stávajícím dodavatelem v neděli ministerstvo dopravy. Zástupci opozice i koaliční ČSSD postup úřadu kritizovali za to, že provoz mýta po skončení letošního roku nezajistil prostřednictvím otevřené soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám