Hlavní obsah

AC Milán jsem prodal Číňanům za 11 miliard, řekl Berlusconi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi prodal fotbalový klub AC Milán konsorciu čínských firem. S odkazem na jeho úterní prohlášení pro místní tisk o tom informoval server BBC.

Foto: Daniel Dal Zennaro, ČTK/AP

Silvio Berlusconi opouští nemocnici po operaci srdce

Článek

Berlusconi prohlásil, že čínské konsorcium za klub zaplatí v průběhu příštích dvou let dohromady nejméně 400 miliónů eur (10,8 miliardy korun).

„Milán nastoupil na cestu do Číny,“ řekl Berlusconi, aniž by odhalil jakékoliv bližší podrobnosti o kupujících.

Další média ale s odkazem na vlastní zdroje uvedly, že jednání o podmínkách obchodu se teprve dokončují, uvedl server.

Exkluzivní jednání Berlusconiho rodinné firmy Fininvest s čínskými investory začala letos v květnu. Číňané údajně projevili zájem o koupi 80procentního podílu okamžitě a zbývajícího podílu případně později.

AC Milán patři mezi nejúspěšnější evropské kluby, ale shání nový kapitál, aby mohl konkurovat bohatším rivalům. Loni klub vykázal ztrátu 93,5 miliónu eur (2,53 miliardy korun).

Berlusconi loni jednal o prodeji většinového podílu v klubu thajskému podnikateli, ale nakonec od obchodu couvl, dodává BBC.

Devětasedmdesátiletý Berlusconi byl čtyřikrát premiérem Itálie, později byl ale odsouzen kvůli daňovým únikům a úplatkům.

Reklama

Výběr článků

Načítám