Hlavní obsah

Sto zabavených automatů, policisté zasáhli v Praze proti nelegálním hernám

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté provedli loni v říjnu celkem šest domovních prohlídek v policejním obvodu Praha III kvůli podezření pro provozování nelegálních heren a výherních automatů. Celkem zajistili skoro 100 automatů a 60 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlídka nelegální herny v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Akce probíhala především v nočních hodinách dva dny. Na případu pracovali kriminalisté třetího policejního obvodu oddělení hospodářské kriminality.

„Konktrétně přijali v srpnu loňského roku od ministerstva financí trestní oznámení, které směřovalo k několika takovýmto provozovnám. To vše pod zástěrkou občanského sdružení nebo společnosti s ručením omezeným,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Jedna z pražských nelegálních heren

Výherní automaty kriminalisté zapečetili a odvezli do skladu. „Z automatů ještě nebyly ani vybrány mincovníky, což je v plánu v nejbližší době,“ řekl Daněk.

V polovině března řešili kriminalisté další případ. V jedné ze šesti uzavřených heren vznikla herna nová, kde se našlo celkem 16 automatů, které byly taktéž zapečetěny a odvezeny.

Foto: Policie ČR

Nelegální herna v Praze 3

Žádné konkrétní obvinění osoby ještě nepadlo. „Celý případ je kvalifikován jako trestný čin neoprávněné provozování loterie a podobné sázkové hry, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ uvedl Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám