Hlavní obsah

Benzín i nafta v Česku o desetník zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v ČR od minulého týdne znovu mírně klesly. Litr Naturalu 95 stojí v průměru 29,45 korun, což je o 11 haléřů méně než minulou středu. Nafta zlevnila o deset haléřů na průměrných 28,78 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 2. prosinci

Článek

Nejdražší benzín je nyní v Praze, kde čerpací stanice nabízí litr průměrně za 30,33 korun. Nad třicetikorunovou hranici se cena Naturalu dostala ještě na Vysočině, v Jihomoravském kraji pak stojí litr v průměru přesně 30 korun.

Za naftu zaplatí řidiči nejvíce v Jihomoravském kraji, a to průměrně 29,57 Kč/l.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Královéhradeckém kraji. Tamní čerpací stanice nabízejí litr Naturalu 95 průměrně za 28,93 Kč. V žádném jiném kraji se jeho cena pod 29 korun nedostala. Nafta stojí průměrně 28,29 Kč/l, jen o haléř dražší je pak v Ústeckém kraji.

Ceny ropy klesají

Světové ceny ropy dál klesají a severomořská ropa Brent se po pěti dnech vytrvalého sestupu ve středu prodávala za 42,50 dolaru za barel. Ve čtvrtek mírně zdražila na 43,10 dolaru za barel.

Trh oslabuje pokračující růst zásob suroviny v USA a také sílící přesvědčení, že Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) na svém pátečním zasedání proti slabým cenám nezasáhne omezením těžby.

Reklama

Výběr článků

Načítám