Hlavní obsah

USA vyšetřují firmu Bosch kvůli skandálu VW

Americké úřady vyšetřují, jakou roli sehrál německý dodavatel automobilových součástek Robert Bosch při falšování testů emisí u naftových aut v koncernu Volkswagen. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Článek

Vyšetřovatelé amerického ministerstva spravedlnosti podle zdrojů zkoumají, zda Bosch o manipulaci s testy věděl, či zda se na nich dokonce podílel. Společnost Bosch vyráběla klíčové součástky naftových motorů, které manipulaci s testy umožňovaly.

Vyšetřování firmy Bosch, která je největším dodavatelem automobilových součástek na světě, je podle zdrojů v raném stádiu. Zatím prý nic nesignalizuje, že by vyšetřovatelé objevili nějaké známky pochybení. Mluvčí společnosti Bosch i amerického ministerstva se k informacím o vyšetřování odmítli vyjádřit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) v září obvinila Volkswagen, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku. Volkswagen pak přiznal, že v celém světě software instaloval do zhruba 11 miliónů aut, včetně asi 1,2 miliónu vozů české součásti Škoda Auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám