Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty po čtyřech měsících poklesu stouply

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benzín v ČR za poslední týden zdražil – zhruba po čtyřech měsících zlevňování či stagnace cen pohonných hmot. Průměrná cena Naturalu 95 od minulé středy vzrostla o čtyři haléře na 29,63 Kč/l. Cena nafty oproti minulé středě vzrostla o tři haléře na průměrných 28,94 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 18. listopadu

Článek

Nejvyšší cena benzínu dále zůstává v Praze. Řidiči zaplatí v metropoli za natural průměrných 30,40 Kč za litr.

Přes 30 korun za něj dají i motoristé v Jihomoravském kraji a na Vysočině. Naopak nejlevněji benzín natankují lidé v Libereckém kraji, a to v průměru za 29,07 Kč za litr.

Nejdražší naftu prodávají čerpací stanice v Jihomoravském kraji, kde ji nabízejí za průměrných 29,72 koruny za litr. V Praze je nafta o šest haléřů levnější. Nejméně, průměrných 28,45 Kč, stojí litr dieselu v Ústeckém kraji.

Ropa opět zlevňuje

Ceny u českých benzínových pump klesaly od poloviny července, kdy se cena Naturalu 95 podle celostátního průměru pohybovala nad 33 Kč/l a litr nafty stál víc než 32 korun.

Podle analytika společnosti Colosseum Borise Tomčiaka je poslední mírné zdražení důsledkem růstu cen ropy před několika týdny. Minulý týden ale ceny ropy opět klesly a přiblížily se rekordům za posledních šest let. Podle Tomčiaka by díky tomu mohl benzín koncem listopadu zlevnit až o 50 haléřů, nafta méně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám