Hlavní obsah

Průměrná cena benzínu v Česku klesla pod 30 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne opět zlevnily. Průměrná cena Naturalu 95 se dostala pod hranici 30 korun za litr a zůstává nejnižší od poloviny února. Prodává se za 29,91 Kč/l, oproti minulému týdnu o 29 haléřů levněji. Naftu tankují řidiči v průměru za 29,06 Kč/l, což je o 18 haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 28. říjnu

Článek

Ceny u českých benzínových pump klesají od poloviny července, kdy se Natural 95 podle celostátního průměru pohyboval nad 33 Kč/l a litr nafty stál víc než 32 korun.

Za naftu motoristé nyní platí nejméně od března 2010.

Za benzín řidiči platili nejvíce na Vysočině, kde litr Naturalu 95 vyšel v průměru na 30,79 koruny. V Praze, kde jsou ceny dlouhodobě nejvyšší, stál 30,68 Kč/l. Nafta je dál nejdražší v Jihomoravském kraji, stojí průměrných 29,97 Kč/l.

Nejlevnější je stejně jako před týdnem benzín i nafta v Ústeckém kraji, kde stojí v průměru 29,27 Kč/l, respektive 28,54 Kč/l.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám