Hlavní obsah

Za co si platíme, stěžují si zákazníci kabelovek kvůli začerněné Lize mistrů

Novinky, tov

Sociální sítě už ve středu večer zaplavily stížnosti klientů kabelových televizí, kteří místo přenosu zápasu fotbalové Ligy mistrů měli černou obrazovku. Nelegální vysílání přenosů zakázal soud. Kabelové televize zatím nedokážou říct, zda budou klienty za potíže nějak kompenzovat.

Místo fotbalového zápasu Ligy mistrů lidé viděli tuto hlášku na černé obrazovce.

Článek

„Tak jsem se chtěl koukat na LM na Juventus na slovenské jedničce a píše to přes celou obrazovku ‘vysilatel programu nemá práva k vysílání tohoto pořadu na území ČR‘. Že by konkurenční boj od O2?,“ napsal na facebook UPC divák z Mělníka.

„Žádná Liga mistrů? Za co si teda jako platím?!“ ptá se na sociálních sítích další klientka UPC.

„Platím za satelitní televizi, abych sledoval hlášku o kódovaném signálu?“ napsal  zákazník společnosti Skylink, která stejně jako UPC ve středu kvůli předběžnému opatření Městského soudu v Praze začala začerňovat obrazovky programů, které neoprávněně šíří zápasy fotbalové Ligy mistrů. Na ty má na území České republiky právo jen O2 a Česká televize.

Černá obrazovka místo fotbalu se tak objevila například u programů STV1, ORF nebo ZDF. Rozhodnutí se týká i dalších kabelových a satelitních televizí. [celá zpráva]

Kompenzace? Zatím nevíme

Zákazníky ale právní spory nezajímají, chtějí dostat to, za co si v balíčku platí. Mnozí z nich si objednali tyto programy právě kvůli fotbalu.

„STV1 není dostupná v době hraní Ligy mistrů? Tak chlapci a holky zlatí, když už, tak ať to není dostupné vůbec, než abyste to vypínali, jak vám to bude sedět. Servisní poplatky zvedáte, balíčky zvedáte, a pak jenom vypínáte,“ napsal divák Radim společnosti Skylink.

„Musím upřímně říct, že k tomu ještě nemáme stanovisko, je to moc čerstvé,“ řekl Novinkám mluvčí UPC David Frodl na dotaz, zda firma klientům nabídne nějaké kompenzace, třeba slevu.

„Předběžné opatření od městského soudu jsme uvedli do praxe, ve středu večer jsme to udělali poprvé, teď budeme řešit další kroky, situaci vyhodnocuje vedení. Takže v tuto chvíli nejsem schopen říci, zda nějaké kompenzace budou nebo nebudou,“ dodal Frodl.

Novinky se pokusily získat stanovisko společnosti Skylink, ale pracovnice firmy odkázala pouze na webový formulář pro dotazy. Na žádost o reakci přes něj firma zatím nereagovala.

Anketa

Máte předplacenou kabelovou televizi?
Ano
58,9 %
Ne
41,1 %
Celkem hlasovalo 4756 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám