Hlavní obsah

Kabelovky musí při Lize mistrů začerňovat obrazovky, vymohla si O2 u soudu

Aktualizováno

Telekomunikační firma O2 Petra Kellnera si u soudu vymohla, že kabelové a satelitní firmy nesmějí vysílat programy, které neoprávněně šíří zápasy fotbalové Ligy mistrů. Na ty má v Česku práva jen O2 a Česká televize. Největší kabelový operátor UPC nebo satelitní televize Skylink už na základě předběžného opatření Městského soudu v Praze během nelegálního vysílání fotbalových zápasů začerňují obrazovku.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Opatření se podle mluvčího UPC Davida Frodla aktuálně týká programů Jednotka, Dvojka, ORF a ZDF. "Městský soud v Praze vydal předběžné opatření, na jehož základě jsme nuceni zdržet se šíření přímých přenosů vysílání zápasů UEFA Champions League na všech programech s výjimkou programů vysílaných Českou televizí," řekl.

Problém se týká i desítek menších kabelových televizí, po kterých chce O2 za nelegální vysílání žádat odškodné.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O2 má exkluzivní vysílací práva na sedm úterních zápasů a osm středečních zápasů, Česká televize pak na jeden úterní přímý přenos. V případě, že poskytovatelé placené televize přenosy i přesto odvysílají, hrozí jim od majitelů práv za každé kolo Ligy mistrů žaloby na náhradu škody v řádech miliónů korun.

Mají práva na tři ročníky

"Exkluzivní práva na vysílání Ligy mistrů jsme koupili pro naše zákazníky, kterým tím přinášíme unikátní službu a obsah, který nikde jinde neuvidí. Všechny televize, které nelegálně vysílají zápasy Ligy mistrů na území České republiky, proto musí tyto přenosy začernit, jinak porušují nejen původní práva UEFA, ale i teritoriální práva O2. Svá práva budeme a musíme chránit," uvedl marketingový ředitel pro segment domácností v O2 David Duroň.

O2 získala exkluzivní práva na vysílání příštích tří ročníků Ligy mistrů UEFA včetně semifinálových utkání a finálového zápasu na začátku roku 2015 pro svou placenou službu O2 TV. Celkem odvysílá 130 utkání z každé sezóny vždy s výjimkou jednoho úterního zápasu, na který má práva Česká televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám