Hlavní obsah

V Praze otevře jeden z největších obchodů s hračkami na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské hračkářství Hamleys, které na jaře otevře v centru Prahy jeden z největších obchodů s hračkami na světě, chce v Česku získat zhruba pět procent trhu. Společnost čeká na tuzemském trhu velkou poptávku, v budoucnu plánuje spustit i e-shop a otevřít další prodejny, řekl Pavel Čmelík, jehož společnost Inexad je držitelem licence Hamleys pro středoevropský region.

Foto: Profimedia.cz

Obchod Hamleys v Londýně

Článek

Celkem plánuje Hamleys otevřít v ČR, Rakousku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku do pěti let 15 hračkářství této značky.

„Pražský obchod má sloužit jako 'výkladní skříň' pro celou střední a východní Evropu. Obchody v těch dalších zemích by měly být také velké, ale nikoli tak jako ten pražský," uvedl Čmelík. Další menší prodejny zvažuje firma i v ČR.

Větší než v Londýně

Sortiment pražského obchodu by měl být z 85 procent stejný jako v obchodním domě v Londýně. Hračky prodávané pod značkou Hamleys mají tvořit 30 až 40 procent nabídky, výrobky českých dodavatelů asi deset procent. Další část sortimentu budou mezinárodní značky, jako je Lego či Mattel. Ceny hraček by měly být podle Čmelíka podobné jako v Británii.

Prodejní plocha pražského obchodu bude 6130 metrů čtverečních. Hlavní obchodní dům značky v Londýně má přitom 4500 metrů čtverečních ploch v sedmi poschodích, kde nabízí 50 000 hraček. V Praze bude prodejna nejstarší hračkářské společnosti světa ve zrekonstruované obchodní a administrativní budově bývalé banky na rohu ulic Na Příkopě a Panská.

Londýnský obchod ročně navštíví několik miliónů návštěvníků a patří k atrakcím města. Hračkářství Hamleys, pojmenované po svém londýnském zakladateli Williamu Hamleym, funguje od roku 1760. Podle firmy se proto může pyšnit titulem nejstaršího hračkářství na světě. Hamleys je mimo jiné oficiálním dodavatelem hraček pro britskou královskou rodinu.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám