Hlavní obsah

V tramvajích Porsche v Praze vyzkouší změnit sezení

Novinky, tov

Pražský dopravní podnik (DPP) začne na podzim se zkušební přestavbou vnitřního prostoru tramvají Škoda 14T, známých jako Porsche. Řekl to dopravní ředitel DPP Jan Šurovský. Lidé si na úzký prostor v uličce mezi sedadly stěžovali.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Škoda 14T

Článek

Interiér chce podnik přestavět v prostřední a poslední části tříčlánkové tramvaje. "Měla by se změnit dispozice pro stání a sezení, kdy cestující sedí na lavicích bokem proti sobě, takže si pak mezi ně už nikdo nemůže stoupnout," řekl Šurovský ČTK.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Přestavbu již schválilo představenstvo – po rekonstrukci prvního vozu chce DPP o změně diskutovat s cestujícími, kteří si na nepohodlné uspořádání vnitřního prostoru často stěžovali.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Praha původně nakoupila 60 vozů 14T, tři ale byly nabourány a u zbylých 57 byly zjištěny závady podvozku. Zhruba před rokem je tedy DPP odstavil z provozu, nyní podvozky opravuje a poté chce začít tramvaje využívat. Měly by jezdit na linkách 3 a 17.

Technickým problémem tramvají 14T pak jsou trhliny na konzolách určených k uchycení táhel, která vedou podvozek a přenášejí tažné a brzdné síly. Tramvaje začal nyní DPP postupně opravovat a zhruba každý měsíc zamýšlí jednu vrátit do provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám