Hlavní obsah

Slavný americký výrobce zbraní Colt bankrotuje

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce zbraní Colt Defense požádal o bankrotovou ochranu před věřiteli. Firma s dlouhou tradicí čelí silné konkurenci na domácím trhu a potýká se s vysokým zadlužením, píše server BBC.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Výrobce zbraní Colt Defense požádal o ochranu před věřiteli.

Článek

Firma z Connecticutu dluží více než 350 miliónů dolarů (8,5 miliardy korun), přitom jí klesají tržby.

Podle listu společnost těžce zasáhlo, když v roce 2013 přišla o klíčovou zakázku na dodávky útočných pušek M4 pro americkou armádu. V prohlášení firma uvedla, že jí loni prodej sportovních pušek a revolverů klesl o 30 procent.

Colt se nyní snaží dohodnout s věřiteli na restrukturalizaci dluhu a v tomto období zatím plánuje pokračovat v běžné činnosti.

Colt vyrábí zbraně víc než 150 let a značka je i v češtině dobře známá z westernové literatury jako synonymum pro revolver. O bankrotovou ochranu již jednou zažádala v roce 1992, tehdy se jí z finančních problémů podařilo dostat.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko chce vyrábět kalašnikovy v Řecku

Rusko má údajně zájem vyrábět legendární pušky kalašnikov v Řecku. Podle italské agentury ANSA, která se odvolává na řecká média, Rusko oficiálně navrhlo...

Výběr článků

Načítám