Hlavní obsah

ČOI: Na hokeji prodávali padělky za půl miliónu, nejčastěji Jágrův dres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zabavila při kontrolách během hokejového šampionátu dvě stovky padělků v hodnotě přes půl miliónu korun. Zjistila i další nedostatky mezi prodejci, například nalévání pod míru, uvedla ČOI v tiskové zprávě.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jaromír Jágr po vstřelení gólu do finské branky. Ilustrační foto

Článek

Nedostatky byly v polovině kontrol zaměřených na obchody, stánky a restaurace během hokejového šampionátu. Kontroly se soustředily přímo na sportovní areály v Praze a Ostravě, kde se zápasy odehrávaly, a na další místa zaměřená na prodej nejrůznějšího zboží a suvenýrů souvisejících s šampionátem.

Inspektoři zabavili 198 padělků v ceně 539 tisíc korun. Nejčastěji to byl dres s ochrannou známkou Jágr 68.

Mezi zjištěné nedostatky patřilo nedodržení deklarované míry podaných nápojů či neseznámení spotřebitele s cenou prodávaných výrobků.

"Za méně závažné prohřešky bylo na místě uloženo 58 pokut za téměř 90 tisíc korun, dalším 66 kontrolovaným subjektům budou uloženy pokuty ve správním řízení," uvedl ředitel inspektorátu ČOI v Praze Jan Štěpánek.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám