Hlavní obsah

Na trh se dostal čistič brýlí s žíravinou, může poleptat prsty

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na český trh se v rámci předváděcích akcí dostal padělek čističe na brýle a monitory, který je žíravý a může způsobit poleptání. Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) už obdržela informace o tom, že výrobek způsobil poleptání prstů na ruce. V pondělí o tom informovala mluvčí ČIŽP Radka Burketová.

Foto: Česká inspekce životního prostředí

Originál se od padělku odlišuje tím, že má na dně vytištěné datum spotřeby.

Článek

Nebezpečný výrobek Professionell OPTIGLEIN se dostal na trh na předváděcích akcích v obchodních centrech v Česku. „Podle informací od společnosti, která jako první uvedla výrobek OPTIGLEIN na trh v ČR, se jedná o padělek,“ uvedla mluvčí ČIŽP.

Podle dostupných informací se výrobek od originálu liší především jiným složením. „Nebezpečí padělku spočívá v jeho nízkém pH, analýzou byla zjištěna hodnota 1,4. Vzhledem k vysoké kyselosti může mít tato směs dráždivé až žíravé účinky a způsobit poleptání. Z toho důvodu by měla být klasifikována jako nebezpečná,“ upozornil ředitel ČIŽP Erik Geuss.

Foto: Česká inspekce životního prostředí

Originál a padělek výrobku OPTIGLEIN

Padělky výrobku byly zajištěny v prostějovském obchodním centru Interspar loni v říjnu. „Podle informací inspekce se padělky mohly vyskytovat v rámci předváděcích akcí především v Olomouckém a Zlínském kraji,“ doplnila Burketová.

Hlavním poznávacím znakem, který odlišuje originál od padělku, je to, že falzifikát nemá na dně lahvičky natištěné datum spotřeby. „Výrobek byl nahlášen do výstražného systému a spotřebitelé, kteří ho zakoupili, mají právo na jeho vrácení distributorovi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám