Hlavní obsah

Pleťový krém za 800 korun obsahuje rychle se množící mikroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdraví nebezpečné množství mikrobů obsahuje pleťový krém z Velké Británie Odylique. Hlavní hygienik varuje, že krém může vyvolat podráždění nebo i zánět pokožky. V pátek to oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Článek

Krém přitom patří k dražším výrobkům – v Česku se prodává za téměř 800 korun.

Vyšetření krému prokázalo přítomnost aerobních mezofilních mikrobů, a navíc i jejich rychlé množení. Podle hlavního hygienika Vladimíra Valenty jejich množství značně přesahuje nejvyšší povolenou koncentraci a časem rychle roste, což svědčí o nedostatečné účinnosti konzervace výrobku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mikroby vytvářejí jedovaté látky, takže krém může způsobit podráždění pokožky i zánět. Nebezpečí zdravotních problémů zvyšuje to, že se přípravek používá ve na velmi citlivé oblasti okolo očí. Překročení limitu je o několik řádů a v čase rychle roste.

Krém britské značky Essential Care o objemu 50 mililitrů se prodává pod názvem Odylique Timeless Rose Moisturiser. Má slabě žlutou barvu a je v lahvičce s pumpičkovým dávkovačem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám