Hlavní obsah

Inspekce zavřela kvůli myším prodejnu Kapa v Kolíně

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela prodejnu potravin Kapa v Žižkově ulici v Kolíně. Inspektoři zjistili rozsáhlý výskyt stop přítomnosti škůdců, informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Hlodavci rozkousané obaly od granulí

Článek

„V regálech s potravinami i na podlaze pod regály inspekce zjistila značný výskyt exkrementů hlodavců a dále obaly některých druhů potravin poškozené myším okusem. Nástrahy na hlodavce provozovatel umístil nejen na podlaze prodejny, ale i přímo mezi potraviny v regálech, což je v přímém rozporu s předpisy,“ uvedl Kopřiva.

Na základě uvedených zjištění SZPI konstatovala závažné porušení zákonem vyžadované hygienické praxe a provozovnu na místě uzavřela. Inspekce zároveň provozovateli uložila, aby provedl důkladnou deratizaci, dezinfekci a celkový úklid prodejny a jejího zázemí včetně likvidace všech potravin se stopami činnosti škůdců.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: SZPI

Kus rozkousaného obalu, výkaly hlodavců a špína na podlaze.

„Provozovatel je dále povinen zajistit prodejnu před vnikáním škůdců. Do splnění uložených opatření SZPI zákaz užívání prostor neuvolní. Inspekce s provozovatelem zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Šmejdi vyfasovali pokuty za 27 miliónů

Provozovatelé předváděcích akcí dostali loni od České obchodní inspekce (ČOI) za klamavé obchodní praktiky 181 pokut v celkové výši 27 miliónů korun. Je to...

Výběr článků

Načítám