Hlavní obsah

Kofola bude distribuovat rakouské džusy a ledové čaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kofola bude od ledna příštího roku v Česku a na Slovensku distribuovat džusy a další nápoje od rakouské firmy Rauch. Roční obrat Kofoly na českém a slovenském trhu se tímto obchodem zvýší o 450 miliónů korun, což je zhruba desetina současného obratu. Firmy to v pondělí oznámily na tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Džusy a ovocné nápoje tvoří 14 procent celkové spotřeby nealkoholických nápojů v Česku a na Slovensku. Letos meziročně tato kategorie na českém trhu vzrostla o devět procent, uvedl marketingový ředitel Kofoly Jiří Vlasák.

Podle generálního ředitele firmy Jannise Samarase se nabídka značek, které Kofola distribuuje, rozšíří zhruba dvojnásobně o přibližně sto položek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nabídka Kofoly se od ledna rozroste o džusy, nektary, nesycené ovocné nápoje, ledové čaje, ledové kávy a isotonické nápoje značek Rauch Happy Day, Ice tea, Bravo, Nativa, Cafemio, Isotonic či Yippy. Kofola získá právo distribuovat tyto značky do restaurací i do maloobchodu a takzvaného impulzního prodeje, kam se řadí například benzínové pumpy.

"Rauch je jedna z nejsilnějších značek na evropském trhu s nápoji," uvedl Samaras, podle nějž se rakouská firma zasloužila například o rozmach kategorií ledových čajů či ovocných šťáv.

Spotřeba nealkoholických nápojů v Česku i loni klesala. Podle údajů Svazu výrobců nealkoholických nápojů (SVNN) se proti předchozímu roku snížila o tři procenta na 21,83 miliónu hektolitrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám