Hlavní obsah

Aerolinky Air Berlin propustí další dvě stovky zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé aerolinky Air Berlin zruší v příštím roce dalších 200 pracovních míst. Rozhodnutí je součástí plánu, který má firmu vrátit zpět k zisku, oznámil mluvčí společnosti. Air Berlin jsou druhou největší leteckou společností v Německu a necelých 30 procent vlastní v aerolinkách společnost Etihad Airways z Abú Zabí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V červnu měly aerolinky téměř 8700 zaměstnanců. Snižování jejich počtu se dotkne hlavně pozemního personálu a zaměstnanců v administrativě. Převážně se uskuteční formou přirozeného úbytku zaměstnanců, tedy aerolinky nebudou nabírat nové zaměstnance místo těch, kteří odejdou, dodal mluvčí.

Air Berlin nedávno propustily 900 zaměstnanců, tedy zhruba deset procent pracovní síly. Snížily také náklady a zrušily neziskové trasy.

Aerolinky se dostaly do finančních potíží kvůli příliš rychlé expanzi. Navíc se potýkají s ostrou konkurencí, a to například ze strany nízkonákladových aerolinek easyJet, které nyní rozšiřují své aktivity v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám