Hlavní obsah

Škoda v Kvasinách přijme během tří let až 1500 zaměstnanců

Závod Škody Auto v Kvasinách by mohl v roce 2017 zaměstnávat kolem 5500 lidí. Nárůst ze současného počtu 4200 zaměstnanců zajistí výroba nových modelů. Řekl to člen představenstva automobilky pro lidské zdroje Bohdan Wojnar.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výroba na lince Škoda Auto v Kvasinách

Článek

„Pracovníky budeme nabírat postupně s náběhem výroby nových modelů. Z větší části půjde o kmenové zaměstnance, ale budeme přijímat i agenturní pracovníky,” uvedl Wojnar. Počet nabíraných lidí by podle něj mohl dosáhnout až 1500, částečně to budou absolventi odborných technických škol, které Škoda dlouhodobě podporuje.

Škoda hodlá do rozvoje závodu v Kvasinách na Rychnovsku vložit kolem 450 miliónů eur, tedy přibližně 13 miliard korun. V současnosti závod vyrábí modely Superb, Yeti a Roomster a má roční produkci 150 tisíc. Ta by se měla postupně zvýšit až na zhruba 280 tisíc aut podle aktuální poptávky.

Nový Superb a SUV

V rozšířené továrně by měla začít výroba nového modelu Škoda Superb, který firma představí příští rok na autosalonu v Ženevě, terénního vozu pro Seat, nástupce SUV Yeti, a v roce 2016 by se měl začít vyrábět ještě velký terénní vůz.

Naopak nástupce vozu Škoda Roomster, který bude podle neoficiálních informací využívat koncernovou platformu modelu VW Caddy pro osobní i užitkovou verzi, se bude zřejmě vyrábět v závodu VW v Polsku.

Masivní investice do Kvasin zahájila Škoda Auto spuštěním výroby první generace modelu Superb v roce 2001. Od té doby investovala do závodu částku ve výši 23 miliard korun. Poslední velkou investicí je nyní dokončovaná svařovna za asi 1,7 miliardy korun, která vyrostla v areálu závodu.

Reklama

Související články

Prodeje aut rostou, Hyundai těsně předběhl VW

Prodej osobních aut v Česku stoupl za tři letošní čtvrtletí meziročně o téměř 18 procent na 141 470 vozů. V samotném září registrace stouply o více než 19...

Výběr článků

Načítám