Hlavní obsah

DPP koupí 400 nových kloubových autobusů

Pražský dopravní podnik (DPP) nakoupí čtyři stovky nových kloubových autobusů, výběrové řízení na jejich dodávku chce vypsat do konce letošního roku. Řekl to generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš. Tendr bude trvat čtyři roky, kolik za autobusy dopravce zaplatí, zatím není jasné.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Ilustrační foto

Článek

"V současné době se blížíme do finální fáze přípravy tendru. Předpokládám, že skončí do konce roku, kdy by měla být zakázka uveřejněna," řekl Ďuriš. První autobusy by měly do Prahy dorazit na konci roku 2015. Průměrné stáří těch současných je 8,86 roku.

Celkem chce DPP v následujících čtyřech letech nakoupit 400 nových kloubových autobusů. Předběžná cena jednoho by se měla podle odhadu pohybovat okolo zhruba sedmi miliónů (prostou kalkulací by šlo o 2,8 miliardy korun).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Částku ale nevíme, ta vzejde z výběrového řízení," doplnil Ďuriš.

DPP je největší městskou firmou. Podle výroční zprávy ke konci loňského roku zaměstnával 10 606 lidí. Vlastní 730 vozů metra, 936 tramvají a 1230 autobusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám