Hlavní obsah

Zkrachovala třetí česká cestovka. V Řecku má 120 lidí

Novinky, tov
Aktualizováno

Prostějovská cestovní kancelář HELLAS - nejen Řecko vyhlásila úpadek. Je třetí zkrachovalou cestovkou v letošní turistické sezóně. Cestovní kancelář o tom informovala v tiskové zprávě. V Řecku má 120 klientů, zaplacený zájezd má dalších 250 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prvních devět turistů by se letecky mělo vrátit ve středu z Kréty. Podle informací kanceláře je jejich návrat plně zajištěn a všichni ostatní klienti dokončí pobyt v řádném termínu.

S ohledem na úpadek kanceláře ve středu z Ostravy neodletělo devět klientů. Zaplacené zájezdy, které se neuskuteční, má celkem asi 250 zákazníků. Ti mohou do šesti měsíců uplatnit své nároky u asistenční služby pojišťovny Generali, u které byla cestovní kancelář pojištěna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Mohu potvrdit, že cestovní kancelář HELLAS - nejen Řecko je proti úpadku pojištěna u Generali," uvedl generální ředitel pojišťovny Štefan Tillinger. Pojišťovna uvedla, že podle informací CK by měl být pojistný limit 3,9 miliónu korun dostatečný.

Majitelka se omlouvá

„V oboru jsem podnikala 21 let, během kterých s námi vycestovalo téměř 100 tisíc klientů,“ uvedla majitelka společnosti Hellas – nejen Řecko Šárka Trunečková.

„Našim klientům se za nastalou situaci omlouvám. Zapříčinilo ji několik důvodů počínaje situací v naší hlavní destinaci Řecku, nízké ceny zájezdů, oslabení kurzu koruny a v neposlední řadě platební neschopnost našich partnerů. Je mi to velice líto,“ vysvětluje Trunečková.

Internetové stránky cestovní kanceláře jsou nadále v provozu.

Firma se specializovala na pobytové zájezdy v Řecku, Bulharsku a poznávací zájezdy po Evropě. Podle portálu Invia.cz majitelka cestovní kanceláře dříve provozovala CK HELLAS TOUR, která ukončila svou činnost v roce 2012.

Letos zatím skončily celkem tři malé CK. První byla v květnu CK CONTI. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci. Brněnská CK monmare travel skončila v úpadku v červenci.[celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám