Hlavní obsah

Zkrachovala CK monmare travel, fungovala jen půl roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost a vyhlásila úpadek. Brněnská CK monmare travel má v zahraničí 86 turistů, kteří podle vyjádření CK pobyty dokončí v řádném termínu, informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

CK monmare travel patřila mezi menší cestovní kanceláře a působila na trhu od letošního února.

"Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost," uvedla cestovní kancelář. Internetové stránky společnosti nadále fungují.

Cestovní kancelář podle asociace spolupracuje s pojišťovnou Generali. Klienti, kteří měli odletět ve středu do Turecka, už neodcestují. CK je bude postupně kontaktovat a informovat o postupu uplatnění nároku u pojišťovny.

Nyní má cestovka v zahraničí 86 turistů, z toho 21 v Turecku a 65 v Bulharsku. Ti mají své pobyty i zpáteční letenky uhrazené, pobyty dokončí v řádném termínu a repatriace prý nebude nutná.

První cestovní kancelář, která v Česku letos ukončila svou činnost, byla v květnu CK CONTI. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám