Hlavní obsah

Česká spořitelna testuje videobankéře

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemská banka Česká spořitelna poprvé otestuje videokiosek, který dokáže u jednoduchých operací nahradit bankéře na přepážce. Lidé tak budou moci poslat platbu nebo si sjednat cestovní pojištění i mimo pracovní dobu banky.

Foto: Česká spořitelna

Experimentální pobočka České spořitelny v Plzni.

Článek

„Zařízení vypadá na první pohled jako bankomat s dotykovou obrazovkou. Ověření klienta se provádí na základě občanského průkazu a podpisového vzoru. Pak je klient spojen s videobankéřem, vidí ho na obrazovce a videobankéř zase vidí klienta. Komunikují spolu buď přímo, nebo diskrétně pomocí sluchátka nebo dotykové klávesnice,“ řekla Novinkám mluvčí České spořitelny Klára Pačesová.

Klienti si s pomocí videobankéře vyřídí například změnu kontaktních údajů, jednorázové a trvalé platby, nastavení inkasa nebo cestovní pojištění.

„Videokiosek od společnosti Huawei, který máme, je první svého druhu nejen v České republice, ale i v celé Evropě,“ tvrdí mluvčí. V provozu bude od příštího týdne na nové experimentální pobočce České spořitelny v Plzni.

Foto: ČS

Videokiosek České spořitelny

Samoobslužná zóna pobočky bude otevřená každý den nepřetržitě 24 hodin, tím se podstatně rozšíří možnost přijít do banky a vyřídit si kdykoli nejběžnější úkony – tedy třeba o víkendu nebo brzo ráno či pozdě večer.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Videobankéř není robot, který by bankéře připravil o práci. Zákazníky tímto způsobem na dálku obslouží pracovníci z klientského centra České spořitelny.

Reklama

Související témata:

Související články

Kellnerova Air Bank se přehoupla do zisku

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vytvořila v prvním pololetí 2014 čistý zisk 77 miliónů korun. Ve stejném období loni hospodařila...

Výběr článků

Načítám