Hlavní obsah

Vítkovice Steel zavře ocelárnu v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Vítkovice Steel (dříve Evraz Vítkovice Steel) oznámila, že nejpozději 30. září 2015 zavře svou ostravskou ocelárnu. Ostatní provozy podniku včetně válcovny by to nemělo příliš ovlivnit. Řekl to ve čtvrtek mluvčí firmy Jaromír Krišica.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravská ocelárna Vítkovice Steel, kterou firma do září 2015 zavře.

Článek

Zatím není jisté, kolik lidí přijde o práci. Firma Vítkovice Steel zaměstnává v současnosti přes tisíc lidí, z toho v ocelárně jich pracuje asi 250.

Uzavření ocelárny vyplývá z rozhodnutí valné hromady společnosti, která zastavila investici do takzvaného sekundárního odprášení konvertorové haly. Bez něho firmě 30. září 2015 vyprší integrované povolení, bez něhož ocelárnu nemůže provozovat.

"Akcionáři firmy nařídili managementu společnosti vypracovat plán ukončení střediska ocelárna, který bude minimalizovat dopad rozhodnutí na zaměstnanost v regionu a respektovat dodavatelsko-odběratelské vztahy," uvedl Krišica.

Novými majiteli ostravské firmy se letos stala skupina investorů, kterými jsou společnosti Martinley Holdings, Nabara Holdings, Vitect Services, Hayston Investments a Dawnaly Investments. Ruské skupině Evraz za její českou divizi zaplatili celkem 287 miliónů dolarů (přes 5,7 miliardy korun). Největší ruská ocelářská firma Evraz koupila podnik v roce 2005 za 285 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Třinecké železárny loni vydělaly miliardu

Největšího objemu výroby oceli od roku 2009 dosáhla loni ocelářská firma Třinecké železárny (TŽ). Vyrobila 2553 kilotun oceli, což je o 60 kilotun více, než...

Výběr článků

Načítám