Hlavní obsah

O2 koupila virtuálního operátora Gorila Mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost O2 ze skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera koupila virtuálního mobilního operátora Gorila Mobil. Ten dosud působil v její síti. Získala tak více než 50 tisíc aktivních SIM karet. O2 to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cenu transakce firma nezveřejnila. Strategickým investorem Gorila Mobilu byl Unimex Group Jiřího Šimáně.

Operátor se v rámci své nové obchodní strategie rozhodl začlenit Gorila Mobil přímo do nabídky O2. Gorila Mobil působil jako přeprodejce služeb (tzv. branded reseller). To znamená, že zákazníci mají uzavřenu smlouvu s O2 a stávající smluvní podmínky pro ně tak zůstanou v platnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Gorila mobil se zaměřoval hlavně na mladé klienty. Zakladateli společnosti byli Lukáš Janoušek, Roman Nováček, Pavel Turek a Petr Staněk.

"Oceňujeme, co se týmu Gorila mobil podařilo za tak krátkou dobu vybudovat, a věříme, že toto je pouze začátek úspěšné spolupráce na dalších projektech," uvedl generální ředitel O2 Tomáš Budník.

Na trhu působí kolem 60 virtuálních operátorů s celkovým podílem kolem pěti procent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám