Hlavní obsah

Komárkově KKCG stoupl zisk na 5,5 miliardy Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Investiční skupině KKCG Karla Komárka stoupl v roce 2013 konsolidovaný čistý zisk o pět procent na 202 miliónů eur (5,5 miliardy Kč). Na nárůstu se významně podílely zejména skupina MND (Moravské naftové doly), loterijní firmy Sazka a OPAP a cestovní skupina Fischer. Řekl to v úterý ředitel komunikace skupiny Dan Plovajko.

Článek

Aktiva skupiny KKCG se zvýšila o téměř pět procent na 1,6 miliardy eur (43,8 miliardy Kč). Vlastní kapitál meziročně vzrostl na 919 miliónů eur (25,2 miliardy Kč). Konsolidované výnosy stouply o 68 procent na 799 miliónů eur (21,9 miliardy Kč).

Skupina MND vedle svého tradičního podnikání v těžbě ropy a plynu, vrtných pracích a skladování plynu v průběhu roku 2013 pokračovala v silné expanzi na velkoobchodním trhu s plynem. Na začátku roku 2014 vstoupila na trh prodeje plynu a elektřiny i pro domácnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Skupina KKCG v roce 2013 pokračovala ve své investiční strategii mezinárodní expanze. Získala akcionářský podíl v řecké národní loterii OPAP. Prodala společnost MND Exploration & Production držící podíly na průzkumných a těžebních licencích v Pákistánu a Jemenu a podíl ve vysočanské O2 Areně.

KKCG jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, investic. Skupina drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří například skupina MND, Sazka, OPAP, Vítkovice, cestovní skupina Fischer, Informační linky 1188 a další. KKCG působí ve více než deseti zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám