Hlavní obsah

Průmyslová zóna Mošnov získá investora, slibuje premiér Sobotka

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Ostrava má šanci získat investora, který vytvoří stovky míst v nedaleké průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku. O zónu Mošnov se intenzivně zajímá asijská firma, potvrdili v pondělí premiér Bohuslav Sobotka a Ondřej Votruba pověřený řízením agentury CzechInvest. Finální rozhodnutí by mělo padnout během několika týdnů.

Foto: Pavel Karban, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka při návštěvě Moravskoslezského kraje

Článek

„Investor byl už rozhodnut pro jinou evropskou zemi. Vstoupili jsme do hry poměrně razantně,“ řekl Votruba. Zásadním kladem, proč by měla investice klapnout, je velká flexibilita Ostravy a Moravskoslezského kraje.

„Město nabídlo výraznou slevu za pozemek. Když investor viděl velkou flexibilitu i na straně Moravskoslezského kraje a CzechInvestu, tak nás vzal do hry a momentálně jsme na čele pelotonu,“ popsal Votruba.

V průmyslové zóně Mošnov je volných asi 80 hektarů, asijský investor chce 18 hektarů. Podle dřívějších informací médií by investorem měla být společnost Hyundai Mobis. Ta patří mezi klíčové dodavatele závodů automobilek Hyundai a Kia po celém světě.

Premiér Sobotka si přesto postěžoval na bariéry, které komplikují příchod investorů. Především jsou to podle jeho slov příliš vysoké poplatky za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu. Problémem při vyjednávání s potenciálními investory je stále otázka dopravní infrastruktury.

Reklama

Výběr článků

Načítám