Hlavní obsah

Německé pivovary dostaly další pokutu za kartel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německý antimonopolní úřad udělil pokutu 231,2 miliónu eur (6,3 miliardy Kč) skupině pivovarů za tajnou dohodu o cenách. Letos je to přitom už podruhé, co úřad udělil pivovarům pokutu za kartelové jednání. Úřad nyní potrestal šest společností a nejvíce zaplatí pivovar Radeberger a německá divize dánského pivovaru Carlsberg.

Foto: Profimedia.cz

Lahve pivovaru Radeberger, který je mezi pokutovanými německými producenty piva.

Článek

Pokutu dostaly také pivovary Bolten, Erzquell, Gaffel a Früh, regionální svaz pivovarů spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, která je nejlidnatější zemí v Německu, a sedm jednotlivců, jejichž identita nebyla zveřejněna.

Carlsberg obvinění odmítá a agentuře Reuters řekl, že se proti pokutě 62 miliónů eur odvolá. Odvolání podle svých sdělení ale plánují také pivovary Bolten, Radeberger a Gaffel.

Úřad již letos v lednu udělil pokutu 106,5 miliónu eur jiným pěti společnostem za dohodu o cenách v letech 2006 až 2008. Vyšetřování bylo zahájeno na základě informací od německé pobočky pivovaru Anheuser-Busch InBev, který kvůli spolupráci s úřady nebyl pokutován.

Německo je největším producentem piva v Evropě a ve spotřebě piva na hlavu mu patří třetí příčka za Českou republikou a Rakouskem. V Německu je více než 1300 pivovarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám