Hlavní obsah

Automobilka TPCA přibírá nové lidi

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín

Kolínská automobilka TPCA se dostává z největší krize. Po nedávných útlumech výroby nyní pokračuje v náboru nových zaměstnanců.

Foto: archiv, Novinky

Výroba v kolínském závodě automobilky TPCA.

Článek

„Do šesti měsíců zaměstnáme 600 nových pracovníků ve výrobě. Do konce roku 2014 továrna zvýší celkový počet zaměstnanců na 3500. Jedná se o jeden z největších náborů od zahájení výroby v roce 2005,“ uvedl mluvčí automobilky Radek Kňava. Tímto krokem se automobilka připravuje na postupné zrychlení výrobní linky, které se plánuje na únor příštího roku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj zaměstnanosti v TPCA

Nábor pracovníků se týká různých dělnických pozic. Automobilka nabírá nové zaměstnance prostřednictvím personálních agentur a přijatí lidé dostávají smlouvy na dobu určitou.

„Většině agenturních zaměstnanců umožníme přejít do kmenového stavu. Každý takový zaměstnanec získá smlouvu na dobu určitou, která může být později prodloužena na dobu neurčitou,“ sdělil Matěj Matolín, manažer náboru. Dodal, že velký zájem o zaměstnání v TPCA zaznamenává náborové oddělení u uchazečů ze severní Moravy.

„Pravděpodobně to souvisí s tamní nepříznivou ekonomickou situací a ztrátou pracovních míst,“ dodal Matolín. V průběhu letošního roku již kolínská automobilka nabrala téměř 600 lidí.

Nástupní plat přes 17 tisíc

Nástupní mzda pracovníků je po dobu prvních tří měsíců 17 600 korun. Od čtvrtého měsíce se mzda zvýší na 20 030 korun hrubého měsíčně. Při dobrých výsledcích pracovníků a firmy získají agenturní zaměstnanci prémie včetně firemního bonusu.

Aktuálně jsou téměř všichni zaměstnanci z České republiky a část pochází ze Slovenska. Naprostá většina zaměstnanců je podle firemních informací z regionu, zhruba polovina z nich přímo z Kolína. Druhým městem s největším počtem zaměstnanců TPCA je Kutná Hora. Třetí je Čáslav následovaná Pardubicemi a Přeloučí. Více než 70 procent zaměstnanců TPCA pochází z menších měst a obcí do 30 kilometrů od továrny.

Reklama

Výběr článků

Načítám