Hlavní obsah

EK se zajímá o úpravy on-line sázek v Česku a dalších zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Evropská komise požádala Česko a některé další země, aby jí poskytly informace ohledně jejich zákonů omezujících on-line sázení. Zjišťuje totiž, zda jsou tyto úpravy v souladu s právem na volný pohyb služeb. Jedná se o první formální krok postupu, který může skončit až před Soudním dvorem Evropské unie.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Komise má obavy, zda jsou vnitrostátní předpisy v Belgii, Česku, na Kypru, v Litvě, v Polsku a v Rumunsku slučitelné s unijním právem. Chantal Hughesová, mluvčí evropského komisaře pro vnitřní trh a služby Michela Barniera, novinářům řekla, že země EU mohou v zásadě samy stanovit cíle své politiky v oblasti hazardních her.

„Musí však prokázat vhodnost a potřebnost daných opatření, zejména existenci problému souvisejícího s konkrétním cílem veřejného zájmu a konzistentnost regulačního systému,“ zdůraznila.

Dále než v českém případě je postup komise vůči Švédsku. Komise ho nyní přímo požádala, aby zajistilo soulad svých zákonů s evropskými předpisy ohledně volného pohybu služeb, především pokud se týká regulace monopolu v oblasti hazardních her a dohledu nad ním. Stockholm na to má dva měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám